Voor wie is deze cursus bedoeld?

De Oudercursus is bedoeld voor ouders en opvoeders van hoogbegaafde kinderen

Vanuit de door ons ontwikkelde visie op hoogbegaafdheid door middel van het Model van Duran en de Balans van Talent-Zijn hebben we een training samengesteld, waarbij alle aspecten van hoogbegaafdheid bij elkaar komen en in wisselwerking met elkaar bekeken worden.

 

Praktische handleiding

Ken je het gevoel dat je graag een handleiding van je kind bij de bevalling geleverd had gekregen? Een overzicht over de behoeftes en de aandachtspunten in de opvoeding en begeleiding van je kind? Die handleiding kunnen we in de oudercursus nu zelf gaan schrijven…

Aan de hand van alle hart- en hoofd-kenmerken gaan we op reis door het land van hoogbegaafdheid. Een nieuw land, vol nieuwe ervaringen en inzichten. Een land met onontgonnen gebied waar wij als eerste doorheen gaan wandelen. Met als ultiem reisdoel om een wegenkaart te ontwerpen voor jouw eigen kind. Ga je met ons mee in het land van de Klavertjes Vier?

Oudercursus Talent Zijn

Programma

Deel 1: De Hart-kenmerken
Je krijgt informatie over alle hart-kenmerken, zoals de overexcitabillities, en we gaan op zoek naar de kenmerken van disbalans in jouw kind. 

Deel 2: Het Hart in Balans brengen
Je oefent met materialen die het hart in balans kunnen brengen. Vooral een goede mindset en faalangst-problematiek komen aan de orde. Ook krijg je advies over hoe je de verschillende overexcitabillities in balans kunt brengen.

Deel 3: De Hoofd-kenmerken
Je begrijpt hoe het hoogbegaafde hoofd denkt, zoals bij sterk divergent denken. Ook leer je hoe beelddenken effect kan hebben op de schoolresultaten. Je weet hoe je je kind kan helpen bij het school- en huiswerk, zodat zowel de resultaten als de motivatie goed blijven.

Deel 4: Het Hoofd in Balans
Je maakt een volledig plan ten aanzien van het executief functioneren van je kind, waarbij het plan uitvoerbaar en concreet is opgesteld. Alle praktische tips kunnen thuis gebruikt worden.

Uiteindelijk heb je aan de hand van alle onderdelen een uitgeschreven handleiding van je kind, een routekaart naar geluk!

Oudercursus Talent Zijn

Inbegrepen:

Een cursusdag in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht.

Daarnaast krijg je:

Optioneel:

 

De kosten voor de oudercursus zijn € 195 voor nieuwe ouders en € 150 voor ouders die reeds begeleiding volgen in onze praktijk.

 

 

Talent-Zijn: In je kracht staan met alle talenten die bij jouw hoogbegaafdheid horen

Alle puzzelstukjes moeten aanwezig zijn

  • Je hebt kennis van de hart-kenmerken
  • Je hart-kenmerken zijn in balans
  • Je hebt kennis van de hoofd-kenmerken
  • Je hoofd-kenmerken zijn in balans

Data Oudercursus

Op dit moment zijn de volgende data vastgelegd:

  • dinsdag 26 september 2017

We streven ernaar om de dagen met kleine groepjes te vullen zodat er voldoende ruimte is voor ieders persoonlijke vragen. En dus vol = vol!

Je mag jezelf zijn!

0