feedback-1977986_1920

Evaluaties Talent-Zijn

 • Goed verzorgde en inhoudelijk afgestemde opleiding met veel inzichten die op een praktische manier zijn toe te passen in de praktijk. De trainers hebben een grote expertise en stralen een enorm enthousiasme uit.

  Marjolein delhez JB-BO
 • Heel breed en vooral heel praktisch waardoor direct toepasbaar in de praktijk. De vertaalslag van de theorie van Dabrowski naar een kindvriendelijke manier is me het meeste bij gebleven en was het meest vernieuwend voor mij. De Uil-Methode is een prachtige mindset methode die niet uitgaat van een vaste of een groeimindset, daardoor heeft de methode echt effect. Dit heb ik in de praktijk al zo mogen ervaren. Ik had nog wel meer praktische tips over beelddenken willen krijgen, nu ben ik extra gemotiveerd om de Expert-opleiding te doen.

  Hanneke Reitsma-Stegeman Onderwijs en nu Praktijk Extralent
 • Zeer veel en heldere koppeling theorie-praktijk waardoor direct toepasbaar. Hierdoor zeer waardevol. Veel diepgang! Ik heb geleerd dat HB veel meer is dan alleen een hoog IQ en hoe je interventies in kan zetten wanneer het hart en/of het hoofd niet in balans is/zijn. Ik ben ook erg geboeid geraakt door het Wereldspel. Ik zou graag zien dat er een terugkomdag georganiseerd werd 😉 Bedankt voor de leerzame dagen.

  Larissa Ooms Onderwijs
 • Mijn voorkennis was nog niet zo groot dus ik heb heel veel geleerd. Opleiding is praktisch ingestoken en dat was voor mij heel waardevol. Ik heb een duidelijker beeld gekregen van HB kinderen, en het inzicht dat wij op school nog veel kunnen verbeteren. Vooral de xcitabillies en mindset vond ik hierin waardevol. Jammer dat mijn casus geen basisschoolleerling was, hierdoor was het voor mij iets lastiger om terug te koppelen naar mijn praktijk. Ik ben erg enthousiast en zou de opleiding absoluut aanbevelen.

  Karin Bartels Intern Begeleider
 • De opleiding wordt vanuit een grote ervaring met passie en enthousiasme gebracht. Ik heb geleerd om het model van Duran als kapstok te gebruiken om zowel het hart als het hoofd mee te nemen. Bovendien heb ik manieren geleerd om de excitabilities en executieve functies te ondersteunen. Ik zou de opleiding aanbevelen omdat het een goede combinatie is tussen theoretisch kader en praktische toepassingen. Eén van beide mis ik bij al het andere aanbod.

  Laura klijn GGZ - orthopedagoog i.o. en psycholoog, psychotherapeut BIG en eigen praktijk De Spiegel in Spijkenisse
 • Heel erg goede opleiding. Er zit diepgang in de onderwerpen en het kennisaanbod. Er is aandacht voor het leerproces van het individu en er worden 'vernieuwende' inzichten in 'moeilijke theorieën' zoals mindset en overexcitabilities gegeven. Talent-Zijn is een totaal concept om HB kinderen die vastlopen vooruit te helpen door het in balans brengen van het hart en hoofd.

  Christel Raats Bureau CiC
 • De opleiding is goed uitgedacht en opgebouwd en er is goed gebruik gemaakt van elkaars expertise. De trainers zijn enorm enthousiast en bevlogen. Persoonlijk heb ik veel geleerd van de vertaalslag bij de hart-kenmerken en heb ik mijn eerdere kennis en vaardigheden verder verdiept. Ik vind de opleiding een aanrader omdat het verrijkend is en een andere, positieve kijk op HB geeft.

  Veronique Swillens Adj. Dir. Basisschool, specialist HB scholenstichting en eigenaar bureau STERk
 • Xandra noemt Talent-Zijn een opleiding "....waarin je wordt uitgedaagd om op verschillende manieren te kijken naar de uitdagingen van het hoogbegaafde kind...". Tijdens het volgen van de opleiding heeft ze ervaren dat "[het] enthousiasme en liefde voor het getalenteerde kind van de trainers afspat", en ze zou de opleiding aanbevelen "bij docenten die niet te zwaar theoretisch maar compact en concreet aan de slag willen". Naar aanleiding van de vele tips zegt Xandra dat "je je bewust wordt van de valkuilen in je eigen begeleiding".

  Xandra van Hooff Gave Mensen
 • Theorieën over hoogbegaafdheid zijn overal op te halen. Dat kan van 'de praktijk' niet altijd gezegd worden. Hoogbegaafdheid is een manier van 'zijn' die je moet kunnen voelen en ervaren. Pas als de zijnscomponent in je systeem zit kun je deze doelgroep oprecht helpen. Bij Yvonne zit dit dus écht in haar systeem. Haar training is dan ook een absolute aanrader en een 'thuiskomer ' voor hoogbegaafden!

  Mariëtte van Hazendonk Zelfstandig ondernemer bij Mindme
0