Nieuw: Groepstraining Hoogbegaafde Kinderen Talent-Zijn

groepstraining hoogbegaafde kinderen

Met ingang van de eerste donderdag in september, starten we met een groepstraining sociale en emotionele vaardigheden voor hoogbegaafde kinderen binnen het programma Talent – Zijn. In groepen met leeftijdsgenoten worden de kinderen begeleid in het in balans brengen van hoofd en hart en in het trainen van sociale vaardigheden.

De eerste bijeenkomst is voor de ouders. We leggen uit wat we precies gaan doen en geven tips mee voor thuis. De volgende 6 bijeenkomsten zijn met kinderen uit de middenbouwgroep uit het basisonderwijs. De 8e en laatste training is weer met de ouders. We sluiten af en kijken wat er geleerd is en hoe dit thuis voortgezet kan worden.

Het is onze bedoeling om zo snel mogelijk ook groepen op te zetten voor de onderbouw leerlingen en pubers. We merken dat er grote behoefte is aan contact met hoogbegaafde leeftijdsgenoten om ervaringen uit te wisselen.

De groepstraining Talent – Zijn kan zowel in combinatie met individuele begeleiding gevolgd worden, als ook apart. Ook de groepstrainingen worden vergoed door de zorg indien je kind hiervoor in aanmerking komt (indicatieafhankelijk).

Vanaf: eerste donderdag september 2017, tussen 15.30 en 16.30 uur

Bijeenkomsten: 8 x

Wie: hoogbegaafde leerling middenbouw basisschool

Wat: Sociale en emotionele vaardigheidstraining specifiek voor hoogbegaafden met aandacht voor hart- en hoofdkenmerken.

Aantal plaatsen: de eerste trainingsgroep zit al vol maar we informeren zo snel mogelijk over de opstart van de volgende groepen

Begeleiding: Onze eigen orthopedagogen en coaches

MEER INFORMATIE over de training

0