• Psycholoog i.o.
  • Specialist Hoogbegaafdheid
  • Specialist Executieve functies
  • Specialist Drop Outs
  • Specialist Onderwijs
  • Auteur van Talent-Vaardig en Talent-Vaardig voor Ouders
  • Creatief brein achter en uitvoerder van het begaafdheidonderzoek, het peuteronderzoek en het hoogsensitiviteitsonderzoek
  • Supervisor en creatief uitvoerder van Talent-Zijn
  • SKJ en CRKBO registratie

Yvonne Buijsen-Duran is al vele jaren ‘het opperhoofd’ van Praktijk Hoogbegaafd Roosendaal. Na het afronden van het VWO heeft Yvonne gekozen voor de studie ‘biomedische wetenschappen’ bij de Universiteit van Utrecht. Door faalangst lukt het haar echter niet de studie te voltooien en uiteindelijk heeft zij in een zeer kort tijdbestek de PABO afgerond. Hierna heeft zij enkele jaren in het basisonderwijs verschillende groepen gedraaid; ervaring die haar nu regelmatig van pas komt.

Doordat Yvonne vastliep op haar rechtvaardigheidsgevoel en haar behoefte aan autonomie heeft zij haar vaste baan in het onderwijs opgezegd en is zij als zelfstandig ondernemer gestart met haar eigen bedrijf. Specialisatie op het gebied van hoogbegaafdheid volgde automatisch en sinds 2011 is Praktijk Hoogbegaafd Roosendaal een begrip in de regio Zuid-West Nederland.

In 2012 en 2013 heeft Yvonne een bijzondere methode ontwikkeld voor de begeleiding van hoogbegaafde kinderen. Deze kan door de verschillende professionals binnen de zorg aan kinderen en het onderwijs gebruikt worden en is als boek verkrijgbaar via deze website (Talent-Vaardig). In 2016 is daar het boek Talent-Vaardig voor Ouders bij gekomen.

Daarnaast heeft Yvonne een manier gevonden om specifiek en zeer gedegen begaafdheidsonderzoek te kunnen doen waarbij alle kenmerken van hoogbegaafdheid meegenomen worden. Op deze wijze wordt hoogbegaafdheid sneller gesignaleerd en voorkomen we misdiagnoses. Deze methode kan ook aanvullend gebruikt worden na het afnemen van een IQ-test bij een andere organisatie. Het ontwikkelen zit in haar bloed en daarmee heeft zij samen met Peuter-expert Saskia het Peuteronderzoek en het hoogsensitiviteitsonderzoek vormgegeven. De allesomvattende methode Talent-Zijn is tevens onder haar supervisie en mede dankzij haar creativiteit vormgegeven.

Yvonne volgt momenteel aan de Open Universiteit de studie Psychologie, waardoor de kennis en kunde van Praktijk Hoogbegaafd Roosendaal steeds verder verbreed en verdiept wordt.

crkbo_docent
0