Voor wie is deze cursus bedoeld?

De Oudercursus is bedoeld voor ouders en opvoeders van hoogbegaafde kinderen

Vanuit de door ons ontwikkelde visie op hoogbegaafdheid door middel van het Model van Duran en de Balans van Talent-Zijn hebben we een training samengesteld, waarbij alle aspecten van hoogbegaafdheid bij elkaar komen en in wisselwerking met elkaar bekeken worden.

 

Praktische handleiding

Ken je het gevoel dat je graag een handleiding van je kind bij de bevalling geleverd had gekregen? Een overzicht over de behoeftes en de aandachtspunten in de opvoeding en begeleiding van je kind? Die handleiding kunnen we in de oudercursus nu zelf gaan schrijven…

Aan de hand van alle hart- en hoofd-kenmerken gaan we op reis door het land van hoogbegaafdheid. Een nieuw land, vol nieuwe ervaringen en inzichten. Een land met onontgonnen gebied waar wij als eerste doorheen gaan wandelen. Met als ultiem reisdoel om een wegenkaart te ontwerpen voor jouw eigen kind. Ga je met ons mee in het land van de Klavertjes Vier?

Oudercursus Talent Zijn

Programma

Ochtend:

In de ochtend geven we meer inzicht in het hoogbegaafde hoofd en het hoogbegaafde hart. Specifieke kenmerken van hoogbegaafden zoals bijvoorbeeld de x-citabilities komen aan bod en worden uitgelegd.  We geven ook inzicht in hoe deze kenmerken van invloed zijn op de wisselwerking tussen ouder en kind. Op deze manier maak je kennis met de theorie die achter de door ons ontwikkelde methodes ligt.
Aan het einde van de ochtend weet je alles over Klavertje Vier, Bas en Bibi, de X-citabillies en de Uil-methode, je begrijpt wat de achterliggende gedachte is en wat we willen bewerkstelligen met behulp van deze methodes.

Middag:

In de middag staat er een intervisie onder leiding van de coach op het programma. Een intervisie is een gestructureerd gesprek waarbij onderling ideeën, ervaringen en problemen besproken kunnen worden met als doel van elkaar te kunnen leren. Ouders mogen van tevoren insturen wat ze graag zouden willen bespreken. Op basis van deze inbreng maken we een agenda zodat alle onderwerpen aanbod komen. Door ervaringen uit te wisselen met andere ouders en feedback te krijgen van de coach, ga je aan het einde van de dag naar huis met een enorme verdieping van je kennis over hoogbegaafd en een hoeveelheid tips waar je direct mee aan de slag kunt.

Uiteindelijk heb je zoiets als een uitgeschreven handleiding van je kind, een routekaart naar geluk!

Oudercursus Talent Zijn

Inbegrepen:

Een cursusdag in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht.

Daarnaast krijg je:

Optioneel:

 

De kosten voor de oudercursus zijn € 195 ex btw per ouder voor nieuwe ouders

en € 150 ex btw per ouder voor ouders die reeds begeleiding volgen in onze praktijk.

Ouderkoppels kunnen tegen een gereduceerd tarief deelnemen.

 

 

Talent-Zijn: In je kracht staan met alle talenten die bij jouw hoogbegaafdheid horen

Alle puzzelstukjes moeten aanwezig zijn

  • Je hebt kennis van de hart-kenmerken
  • Je hart-kenmerken zijn in balans
  • Je hebt kennis van de hoofd-kenmerken
  • Je hoofd-kenmerken zijn in balans

Data Oudercursus

Op dit moment zijn de volgende data vastgelegd:

  • 15 januari 2018

We streven ernaar om de dagen met kleine groepjes te vullen zodat er voldoende ruimte is voor ieders persoonlijke vragen. En dus vol = vol!

Je mag jezelf zijn!

0