Missie & Visie

Onze missie

Bij Praktijk Hoogbegaafd willen wij hoogbegaafden ondersteunen om in balans te zijn. We willen op hoogbegaafdheid passende behandeling/therapie bieden, waarbij we er weloverwogen voor kiezen om aan hoogbegaafdheid aangepaste diagnostische materialen en evidence based protocollen te gebruiken. We willen maatwerk leveren, waarbij wetenschappelijke onderbouwing en een holistische aanpak kernwaarden zijn. Wij willen eigengereid zijn en blijven in ons werk, waardoor we continu bezig zijn met een zoektocht naar een ‘betere versie’ van onszelf. Stil staan is geen optie!

 

Onze visie

Onze visie op hoogbegaafdheid is dat je als hoogbegaafd persoon niet beter of slechter bent dan anderen. Ook ben je geen buitenbeentje, uitzonderlijk of ‘anders’: je bent net als alle anderen op de wereld gewoon een mens, maar dan met enkele extra krachtige eigenschappen. Deze extra krachtige eigenschappen zorgen ervoor dat je intenser leeft en cognitief meer kan doorzien. Hiermee kan je kansen creëren om iets toe te voegen aan of te verbeteren in de wereld. 

Onze onderscheidende kwaliteit

Wij zijn een unieke psychologische praktijk die alle lagen van hoogbegaafdheid in de enorme diepte ervan doorgrondt en niet aan de oppervlakte van ‘slim zijn’ blijft. Hiermee zijn we in staat om op een ander niveau hulp te bieden dan algemene praktijken of hoogbegaafdheidscoaches.

  • Ieder werkzaam persoon is intern opgeleid op het specialisme van hoogbegaafdheid
  • De meest relevante en aanverwante (WO-)opleidingsmogelijkheden zijn gevolgd door onze medewerkers
  • We hebben brede kennis en kunde in huis is op het gebied van zorg én onderwijs
  • Zowel peuters, kinderen, tieners, volwassenen als gezinssystemen kunnen bij ons geholpen worden
  • Naast de standaard werkzaamheden van een psychologische praktijk ontwikkelen we tevens testmaterialen en behandelmethodes
  • We bieden uitgebreide diagnostische kennis over hoogbegaafdheid, ASS, AD(H)D, ODD, systeemfactoren, trauma, dyslexie en overige (ontwikkelings-)stoornissen
 

Onze benadering

Kinderen met een (vermoedelijke) hoogbegaafdheid voelen zich in onze praktijk meer dan thuis. We benaderen hen door ons hart open te stellen, door het gebruiken van humor en cognitieve prikkeling. Verder zijn het voor ons ‘kleine volwassenen’ en worden ze zeer serieus genomen in hun ideeën en gevoelens. Zowel voor diagnostiek als voor psychologische behandeling zijn kinderen van peuters tot pubers welkom!

 

Volwassenen kunnen als allereerst erkenning en begrip vinden voor wie ze zijn. We herkennen de ervaren moeilijkheden en gaan mee in de behoefte aan snelheid en diepgang. Zij kunnen bij ons terecht voor een IQ-test, psychologische behandeling en voor allerhande problematiek die zij ondervinden door een late erkenning van hoogbegaafdheid en door het verleden wat doorleeft in het heden. Opnieuw beginnen met een realistisch zelfbeeld, sociale inzichten en vanuit kennis over hoogbegaafdheid staat centraal voor het maken van nieuwe keuzes.